STREEKARCHIEF
 >
Beeldbank
Uw zoekacties: Beeldbank
xBeeldbank
Toelichting
Het Streekarchief bezit een uitgebreide fotocollectie van circa 50.000 foto’s, negatieven, dia’s en prentbriefkaarten. Inmiddels is de volledige collectie prentbriefkaarten (5000 ex.) en de diacollectie (5000 ex.) gescand en beschreven, evenals een duizendtal foto’s. Momenteel wordt de collectie negatieven (7500 ex.) bewerkt en hiervan worden met enige regelmaat aanvullingen aan de database toegevoegd. Het Streekarchief bezit dus veel meer foto’s dan op de site staan!

Zoeken
De collectie is op diverse manieren te doorzoeken. U kunt een trefwoord, locatie of naam (van bijv. een gebouw of een persoon) invullen in ‘Alle velden’. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om bijvoorbeeld alleen in de dia’s of prentbriefkaarten te zoeken. De vondsten worden getoond in een galerij, door te kiezen voor ‘lijst’ verschijnen naast de thumbnails ook de beschrijving. Middels de vier iconen kunt u nadere details opvragen, de afbeelding uitprinten of downloaden, of een vergroting oproepen.

Copyrights
Het Streekarchief probeert de de auteursrechten zoveel mogelijk te respecteren. Daarom zult u van recente foto’s waarop copyrights berusten, geen thumbnail aantreffen. De beschrijving is wel in de database opgenomen en de foto zelf kunt u in de studiezaal bekijken. Mocht u van mening zijn dat er foto’s onterecht via deze website toegankelijk worden gemaakt, kunt u contact met ons opnemen, zodat we de foto’s kunnen verwijderen.

Bestellen
Afdrukken of scans op hogere resolutie kunnen via het contactformulier worden aangevraagd. Gebruik van afbeeldingen voor een publicatie is geen enkel probleem, mits er een bronvermelding bij staat en het Streekarchief een zichtexemplaar ontvangt.

Foutmelding
Indien u een fout opmerkt, kunt u deze via het contactformulier aan ons doorgeven. We zullen de fout controleren en wijzigen.
Beeldbank
>
Zoektermen
46.813 afbeeldingen sorteren op:
weergave:
 
 
Pagina: 3
thumbnail
TA_ALG_001 Deze kaart van Holland is een kopie van de Ortelius kaart uit "Theatrum Orbis Terrarum". De graveur is Saenredam,
Beschrijving:
Deze kaart van Holland is een kopie van de Ortelius kaart uit "Theatrum Orbis Terrarum". De graveur is Saenredam
Opmerkingen:
Kaart is een negatieve kopie in twee delen van het orgineel wat berust bij de Koninklijke Bibliotheek 's-Gravenhage. Ter verduidelijking is een digitale kopie gemaakt van dezelfde kaart welke berust bij de Universiteitsbibliotheek te Utrecht.
Vervaardiger:
Saenredam
Collectie:
Streekarchief VPR
Schaal:
niet vermeld, wel schaalstokken met passer
Afmeting:
A4 kopie
Kleur:
zwart wit
Locatie:
C047
thumbnail
TA_ALG_002 Het zuid westelijke deel van Zuid Holland , MDCCXLVIII. (1748).
Datering:
MDCCXLVIII. (1748)
Beschrijving:
Het zuid westelijke deel van Zuid Holland
Opmerkingen:
Er zijn 36 facsimile van deze kaart uit 2005 aanwezig welke gemaakt zijn bij het opheffen van de waterschappen op Voorne-Putten en Rozenburg, Goeree Overflakkee, Grote Waard, IJsselmonde.
Tevens een facsimile vervaardigd in opdracht van Lions Club Goeree Overflakkee, 1975. Daarnaast nog een drietal zwart-wit facsimile kaarten.
Datum:
MDCCXLVIII. (1748)
Vervaardiger:
Isaak Tirion
Collectie:
Streekarchief VPR
Schaal:
voorzien van drie schaallatten van: een Duitsche Mijl van 2000 Rijnlands Roeden, 2000 Zuidhollandsche Roeden uitmakende 2100 Rijnlandsche en een Fransche of Uur gaans
Afmeting:
42,5 x 38 cm
Kleur:
ingekleurd
Locatie:
C048
Uitgever:
Isaak Tirion te Amsterdam
thumbnail
TA_ROCK_006 Kaart van de gorzen, aanwassen, platen en duinen gelegen aan de westzijde van het eiland Voorne omtrent Rockanje. omstreeks 1737 , 1737.
Datering:
1737
Beschrijving:
Kaart van de gorzen, aanwassen, platen en duinen gelegen aan de westzijde van het eiland Voorne omtrent Rockanje. omstreeks 1737
Opmerkingen:
Linksonder staat een beschrijving betreffende de eigendomsrechten
Datum:
1737
Vervaardiger:
Geswoorene Landm'r H.Bos
Collectie:
Streekarchief VPR, afkomstig uit Rockanje
Schaal:
met een schaalstok van 400 Voornsche Roeden
Afmeting:
41 x 40 cm
Kleur:
ingekleurd
Locatie:
C225
thumbnail
TA_ALG_062P Pagina 30 - 31,
Beschrijving:
Pagina 30 - 31
thumbnail
TA_ALG_062Q Pagina 32 - 37,
Beschrijving:
Pagina 32 - 37
thumbnail
TA_ALG_062R Pagina 38 - 39,
Beschrijving:
Pagina 38 - 39
thumbnail
TA_ALG_062T Pagina 42 - 43,
Beschrijving:
Pagina 42 - 43
thumbnail
TA_ALG_062C Pagina 4 - 5,
Beschrijving:
Pagina 4 - 5
thumbnail
TA_ALG_062D Pagina 6 - 7,
Beschrijving:
Pagina 6 - 7
thumbnail
TA_ALG_062E Pagina 8 - 9,
Beschrijving:
Pagina 8 - 9
thumbnail
TA_ALG_062F Pagina 10 - 11,
Beschrijving:
Pagina 10 - 11
thumbnail
TA_ALG_062G Pagina 12 -13,
Beschrijving:
Pagina 12 -13
Pagina: 3
MAIS-(M)DWS is een product van DE REE archiefsystemen BV
meer informatie over MAIS-(M)DWS
 
De fotocollectie van het Streekarchief omvat vele tienduizenden afbeeldingen. De Prentbriefkaarten en dia's zijn reeds gedigitaliseerd en stap voor stap worden alle foto's en negatieven gescand en beschreven. In de loop der jaren zal de online collectie dan ook gestaag groeien.
 
Er kan op willekeurige trefwoorden of (straat)namen worden gezocht. U kunt de resultaten verder beperken door te verfijnen in de kolom aan de rechterzijde.